duminică, 7 februarie 2010

Chiar nu poti sa mi spui de ce?



Visul la tine face din sufletul meu un cosmar. Acum. Esti prezent doar ca sa ma faci pe mine absenta. Te iubesti atat de mult incat eu ajung sa ma urasc singura. Fiecare minut ce trece sub zgomotul cuvintelor tale, ma reduce pur si simplu la tacere. Ma ofilesc din greu sub petala ta prea multumita de sine. Si zambesti foarte mult in timp ce pe mine ma zgarie lacrimi. Faci tot ce faci pentru ca poti mai mult, mai mult decat tot ce pot eu sa fac cel mai mult. Maximului tau ii este echivalent minimul meu. Sunt opusul tau, si la propriu si la figurat. Sunt ceea ce tu arunci mereu la gunoi. Ma ignori pentru ca nu ti folosesc la nimic, in timp ce tu esti indispensabil pentru ca ceva al meu sa devina folositor.

Prefer sa nu citesc ziare in mod deosebit. Singur, chipul tau e coperta revistei mele, necumparate inca. Detest momentul in care esti atat de aproape de mine, dar fara sa simti la fel si tu. Imi intru in rol zilnic si asa, reusesc sa i mint pe toti, pentru ca pot sa fac asta si o fac. Pentru tine, cel care stii totul, insa chipul meu iti e parca tot mai strain. Sunt vegetariana de doua luni, si au trecut chiar trei zile de cand alerg pe strazi cu parul meu tuns scurt. Am si niste poze de asera. In timp ce le admir, ma gandesc ca am inceput sa accept o cola cu zahar, din cand in cand. Nu era tocmai ce mi doream, si inca nu este.

''Buna seara'' imi spui. Si daca eu plec acum, ar fi la fel ca atunci cand n am existat deloc pentru tine. Adica, asa cum se intampla si astazi. Nu pot sa simt insa nici sa renuntz sa mai simt, nu pot. Te am uitat uneori, dar prea curand te am reintalnit apoi la poarta sufletului meu; inca o data reusisei sa mi urci scarile. Ma intreb confuza de ce nu te ai impiedicat.. Iti promit ca te iubesc pentru totdeauna, numai lasa ma sa triesc, te implor. Ajuta ma si tu putin, in loc sa coninui sa mi ucizi sufetul. Nu vezi ca daca te privesc, nu reusesc sa te vad nici macar un minut? Si daca in final ma privesti si tu, ma vezi dar nu ti dai seama oricum. De ce nu ma lasi sa nu pot te las sa ma lasi? Tu esti bine, fericit, asa. Iti spun ''buna seara''.

2 comentarii:

Frunze