joi, 29 aprilie 2010

:)

Ma tot gandeam zilele astea ca poate.. poate chiar ar trebui sa acceptam lucrurile care ni se intampla, sa le acceptam, sa le apreciem asa cum sunt, sa nu mai respingem totul, cautand perfectiunea. Pentru ca, desi poate undeva intr un colt de lume ea exista, noi nu vom coincide cu standardele ei; deci, tot de unde am plecat vom ajunge. Lucrurile simple care ne apar in cale, cele obisnuite, sunt frumoase si ne pot infrumuseta si noua viata.
Uite:
,,Am auzit de un barbat care a ramas holtei toata viata pentru ca o cauta pe femeia perfecta. La varsta de saptezeci de ani, cineva l a intrebat:,,Ai calatorit foarte mult-ai cautat de la New York in Katmandu, din Katmandu la Roma, de la Roma la Londra. Chiar nu ai putut sa gasesti femeia perfecta? Nici macar una?"
Batranul s a intristat profund. A spus:,,Ba da, o data am gasit o. Intr o zi, candva de mult, am dat peste o femeie perfecta."
Curiosul l a intrebat mai departe:,,Si ce s a intamplat? De ce nu te ai casatorit?"
Trist, batranul i a spus: ,,Pentru ce? Ea il cauta pe barbatul perfect." (fragment din ,,Cand iubesti - OSHO")

Un comentariu:

  1. "Frumusetea intelectuala nu inseamna a sti multe, ci a sti ceea ce trebuie; frumusetea sentimentala nu sta in violenta pasiunilor, ci in naturaletea lor; frumusetea plastica nu se afla in perfectiunea exterioara dupa tipuri sculpturale, ci in concordanta formelor cu purtarea, ce constituie viata proprie a unei femei."- Angel Ganivet Garcia

    RăspundețiȘtergere

Frunze